Nye radioregler svære at styre

FIA har som bekendt indført nye og strammere regler for brugen af radio i Formel 1, men Jenson Button mener det bliver svært for FIA at holde styr på reglerne.

Mexicos GP 2015 . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 17/3 2016 klokken 20:03

I midten af sidste sæson indførte FIA nogle restriktioner for, hvor meget hjælp køreren må få fra sit team under løbet, reglerne er i øvrigt blevet endnu strammere til denne sæson. Reglerne for brugen af radioen er kommet fordi FIA gerne vil have at kørerne køre løbene "selv", uden at de bliver guidet og nurset gennem løbene af deres team.

Mclaren pitvæg Ungarns GP 2013
Copyright McLaren Group


Det er dog ikke alle kørere som er med på ideen, den anden dag kunne I eksempelvis læse her på siden at Kevin Magnussen ikke syntes reglerne giver mening. I dag er det så danskeren tidligere holdkammerart Jenson Button, der udtaler sig om reglerne.

"FIA kommer ikke til at lytte til alle de ting som bliver sagt over radioen, men jeg vil håbe de lytter til så meget som muligt så det er fair for alle. Det er selvfølgelig klart at de her regler hjælper de rutinerede kørere som jeg selv fordi vi kan huske hvordan det var at køre uden så meget radio, så det er klart det vil tilføje noget nyt. Men igen det bliver svært for dem at styre," lyder det fra Button.

Jenson Button
Copyright McLaren Media


Jenson Button kan altså godt se noget positivt ved de nye regler, men han er alligevel kritisk fordi han mener det bliver svært for FIA at håndhæve reglerne. Den kritik kan Button muligvis have ret i, så det bliver spændende at se hvordan FIA har tænkt sig at håndhæve deres nye regler så det bliver ens for alle.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso fortryder skifte hvis... Australiens GP: 1. frie træning. Hamilton hurtigst »