Nye tiltag til kvalifikationen

Det forlyder at strategigruppen netop er blevet enige om nogle nye tiltag til kvalifikationen - tiltag som nok skal få sat gang i sagerne.

Sebastian Vettel med Pirelli P Zero Purple Ultrasoft . Copyright Ferrari F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 23/2 2016 klokken 20:02

Det forlyder at de høje herrer i Formel 1, det vil sige cheferne for Formel 1 og diverse teamchefer, er blevet enige om en række ændringer til kvalifikationen. Ændringer, som skal træde i kraft allerede i 2016 og som kan ende med at gøre hele kvalifikationen spændende, og ikke blot de sidste minutter af de tre sessioner.

Valtteri Bottas
Copyright Williams F1


De nye tiltag som strategigruppen angiveligt skulle have vedtaget omhandler nemlig et ekstra "eliminerings-moment", end den tidligere kvalifikations-model har haft.

Man fortsætter med de velkendte Q1, Q2 og Q3, men der kommer en ekstra eliminering ind i sessionerne, så den langsomste kører på et givet tidspunkt også ryger ud.

Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Media


Her er en gennemgang af, hvordan det vil forløbe i de forskellige sessioner.

Q1: Den første kvalifikationsrunde kommer til at vare 16 minutter.

Efter 7 minutter ryger den langsomste kører ud og derefter ryger den langsomste kører ud hver gang der er gået 1 minut og 30 sekunder, hvilket man fortsætter med til runden er ovre.

7 biler ryger ud af Q1 og 15 biler går videre til Q2.

Q2: Varer 15 minutter.

Når der er gået 6 minutter, bliver den langsomste kører elimineret, og derefter ryger der en kører ud hver gang der er gået 1 minut og 30 sekunder.

Når Q2 er forbi, er 7 kørere således elimineret, mens 8 kørere går videre til Q3.

Q3: Varer 14 minutter.

Efter 5 minutter ryger den langsomste kører ud, og derefter ryger der en ud hver gang der er gået 1 minut og 30 sekunder. Det fortsætter indtil Q3 er slut, hvilket betyder at man til sidst i Q3 har en direkte duel mellem to kørere.

Fernando Alonso
Copyright McLaren Media


Der er ingen tvivl om at det er meningen at disse nye tiltag skal give mere spænding til kvalifikationerne, hvilket de sikkert også kommer til. Det store spørgsmål er bare, om det ender med at blive så spændende at det kan blive noget rod at se på, men det må tiden jo vise.

Indtil videre mangler den nye kvalifikation en endelig godkendelse fra FIA.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1 testdag 2 - del 2 Haas behøver ikke sponsorer »