Force India tæt på tab af navnesponsor

Force India er tæt på at miste sin partner og navnesponsor Sahara.

Nico Hulkenberg . Copyright Sahara Force India

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 2/2 2016 klokken 16:02

Det indiske Formel 1 team Force India, eller Sahara-Force India Formula One Team, som holdet officielt hedder, er meget tæt på at miste lige netop Sahara som sponsorer. Sahara vil nemlig gerne sælge sine Force India aktier.

Force India mekaniker
Copyright Sahara Force India


Grunden til, at Force India står til at miste Sahara som partner og sponsor er, at medstifteren og chefen for Sahara, Subrata Roy, har siddet i fængsel siden marts 2014, fordi han og firmaet skylder en masse penge væk. Derfor er Sahara nødt til at sælge de aktier, firmaet har i Force India teamet, så man på den måde kan få skabt kapital til at betale de penge, man skylder.

Udover at sælge sin andel på 42.5% af Force India aktierne. så skal Sahara også sælge sine hoteller og fire af sine fly. Når det er sket, skulle firmaet gerne have samlet 441 millioner dollar sammen, så man kan betale de penge, man skylder.

Den gamle Spyker F1 bil
Copyright Ikke sat!


Til dem som er interesseret i den slags, kan det nævnes, at Force Indias ejer Vijay Mallya ligeledes ejer 42,5% af aktierne, mens de sidste 15% ejes af hollandske Michiel Mol, som har været med teamet lige fra dengang, hvor teamet hed Spyker F1.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Maldonado bekræfter exit Kmag baner vejen for Wehrlein »