Medie bekræfter: Magnussen fortsætter hos Renault

Ifølge et af motorsportens mest anerkendte medier er det nu bekræftet, at Kevin Magnussen har underskrevet kontrakt med Renault,

Englands GP 2015 . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/2 2016 klokken 15:02

Mediemøllen har kværnet lystigt de seneste måneder, når emnet har drejet sig om Kevin Magnussens chancer for at snuppe et af de få resterende sæder i Formel 1 i 2016. Nu kan det imidlertid endelig bekræftes, at den 23-årige dansker overtager det sæde, som ellers var tiltænkt Pastor Maldonado.

Det skriver det sædvanligvis meget velunderrettede Autosport.

Kilder bekræfter over for nyhedsmediet, at blækket nu er tørt, og at Magnussen dermed skal danne team med briten Jolyon Palmer i 2016-sæsonen.

Næste gang sætter Kevin sig ned i en Renault.
Copyright McLaren Media


De to kørere vil blive præsenteret, når Renault præsenterer fabrikkens nye 2016-udfordrer i Paris onsdag d. 3. februar. Samtidig præsenterer teamet sin nye racing director, Frederic Vasseur, som hidtil har været chef hos GP2-teamet ART.

Kontrakten kom dermed på plads fire måneder efter, at danskeren fik sparket af McLaren, der herefter valgte at beholde en (efter nogle mediers mening) allerede fyret Jenson Button. Briten skal dermed fortsat danne par med Fernando Alonso.

Da danskeren ikke ønskede at fortsætte i rollen som reserve uden fast køretid, blev den unge belgier og GP2-mester, Stoffel Vandoorne, kort efter annonceret som afløser til Magnussen.

Sidst Kevin Magnussen sad i en F1-racer var ved Australiens GP i 2015, hvor hans McLaren end ikke ikke kunne gennemføre installationsomgangen.
Copyright McLaren Media


Taberen i det spegede spil er den altid underholdende Pastor Maldonado, som nu må se sig om efter kørerjob andetsteds. Eneste mulighed er efter alt at dømme Manor F1, som endnu ikke har annonceret sin anden kører.

Maldonado nåede indtil videre fem sæsoner i Formel 1, og når det endte således, er det fordi venezuelaneren var et sagesløst gidsel i en økonomisk uenighed imellem sin hovedsponsor PDVSA, Venezuelas statsejede olie- og gasselskab, og Renault. Ingen penge, intet sæde. Money talks.

Og hvornår ruller Kevin Magnussen så ud af garagen i sin nye Renault-racer? Det gør han ved de første vintertest på Barcelonas Cirquit de Catalunya om tre uger.

Renault har oplyst på Twitter, at man kan følge præsentationen på onsdag d. 3. februar via live-stream på fabrikkens hjemmeside.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ung russer til Force India Maldonado bekræfter exit »