Brasiliens GP, løbsresumé: Rosberg vinder

Interlagos er tit synonym med et spændende og underholdende løb. Det var dog ikke tilfældet med dagens GP, som varede 71 omgange, hvor den store spæmding udeblev.

Billeder fra Japan 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 15/11 2015 klokken 18:11

Rosberg fik en god start, men havde kontakt med Hamilton. De to Ferrarier kom også godt afsted på deres respektive pladser, mens der lidt længere nede i feltet blev kæmpet heroisk for positioner.

Carlos Sainz, som startede fra pitten, parkerede hurtigt sin racer på første omgang og nåede knapt nok at køre 1000 meter.

En relativ rolig start på løbet, hvor feltet stille og roligt blev strukket ud. De fire forreste trak hurtigt fra, mens Williams og de resterende forsøgte at hænge på.

Omkring 10'ende omgang begyndte de første at pitte, hvilket nok mest var tænkt som et strategisk udspil, da der i forvejen ikke skete de store ændringer i løbet.

Rosberg pittede på omgang 13, og det tegnede umiddelbart til et stop, som Hamilton kunne drage fordel af, da stoppet ikke gik helt som planlagt. Rosberg kom dog ud i fuld kontrol.

Hamilton begyndte dog at røre lidt på sig, og fik kørt sig under det gyldne sekund på Rosberg. Rosberg så dog ud til at holde stand, mens Hamilton begyndte at kunne mærke konsekvensen af sit høje tempo på sine dæk.

Der var tæt kamp over de næste omgange, men det lignede ikke, at det for alvor skulle lykkes for briten. Længere nede i feltet var der kun sporadiske overhalinger i et GP, som desværre begyndte at ligne en kedelig efterligning af GP'et i Mexico.

Et lyspunkt i løbet var dog Max Verstappen, der lavede en sublim og dristig overhaling på Perez, hvilket endnu engang understregede hollænderens flair for at tage chancer.

Maldonado havde tidligere i løbet et sammenstød med en Sauber, hvorpå han indkasserede en straf på fem sekunder.

Efter halvvejsmærket i løbet var der ikke meget at berette om. De forskellige topkørere kørte skiftevis hurtigere tider, men de kom dog aldrig rigtig tættere på hinanden, og de spændende dueller udeblev desværre.

Løbet nærmede sig stille og roligt sin afslutning, og det blev aldrig rigtig det løb, som man havde håbet på. Rosberg formåede at holde Hamilton bag sig, mens de to røde aldrig formåede at finde det rigtig hurtige tempo, så de kunne blande sig i toppen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brasiliens GP: Løbet live. Nico Rosberg sejre igen Massa diskvalificeret »