Alguersuari stopper karrieren

Han var den hidtil yngste Formel 1-kører, men nu er det slut. Spanske Jaime Alguersuari stopper karrieren i en alder af bare 25 år.

Jaime Alguersuari . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 2/10 2015 klokken 22:10

Den tidligere Toro Rosso-kører Jaime Alguersuari har netop annonceret, at han træder ind i pensionisternes rækker trods sine kun 25 leveår.

Det startede faktisk meget lovende. Jaime Alguersuari var den yngste F1-kører nogensinde, da han debuterede for Toro Rosso i 2009 under Ungarns Grand Prix i en alder af kun 19 år og 125 dage. Den unge spanier sluttede dog karrieren efter to kun sæsoner hos Den røde Tyr men var tilknyttet Red Bulls Young Driver Program indtil 2011, hvor de droppede ham.

Alguersuari i Toro Rosso under Koreas GP 2011.
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Det efterlod Alguersuari som Formel 1-pensionist i en alder af kun 21, og trods to sæsoner som testkører for Pirelli havde han utroligt svært ved at få fodfæste indenfor F1. Alguersuari kørte otte løb i den elektrificerede Formel E, men nåede end ikke at komme på podiet før et blackout under Moskva ePrix hindrede ham i at nå til finalen i London.

Under en pressekonference i Madrid torsdag bekræftede Alguersuari, at medicinske tests heldigvis ikke havde afsløret helbredsproblemer hos ham efter hændelsen i Moskva, men samtidig indrømmede den tidligere Toro Rosso-kører, at han fuldstændig havde mistet motivationen til at køre race.

"Jeg har brug for forandring," sagde Alguersuari. "Jeg har mistet min kærlighed til min kæreste (racing, red.). Jeg er 25 år, og jeg har besluttet at starte et nyt kapitel ... I dag hører jeg ikke længere til i racing, men jeg kan heller ikke sige, om det definitivt er slut."

Jaime Alguersuari sluttede som Pirelli testkører. Her er det fra 2013-præsentationen.
Copyright Pirelli Media


Alguersuari går på pension med 46 Grand Prix’er i bæltet og bedste placering som P7 på Monza og i Korea, begge i 2011.

Alguersuaris rekord som yngste kører på gridden er siden blevet slået, da Max Verstappen trådte ind på F1-scenen i 2015 i en alder af kun 17 år.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nye testdatoer Verstappen har fået kørekort »