McLaren erkender dårlig behandling af Button

Personaleledelse er ikke McLarens varemærke, hvilket yderligere er blevet understreget af den uvished teamets ene kører, Jenson Button, har været holdt i. Men nu rykker CEO Ron Dennis ud med en officiel undskyldning til eks-verdensmesteren.

Englands GP 2015 . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/9 2015 klokken 21:09

Ordet ”turbulent” må være det rette ord at beskrive forholdene omkring McLaren Honda med op til Japans Grand Prix, og for den sags skyld også til de andre løb i sæsonen.

Således har Honda-motorerne været alt andet end pålidelige, og dertil kan man lægge teamets personalepleje, som i kvalitet nogenlunde svarer til motorerne. Tænk blot tilbage på kontraktfarcen omkring Kevin Magnussen og Jenson Button op til 2015-sæsonen.

Det er ikke hver dag, man oplever det, men nok er åbenbart nok, for nu går McLaren, i skikkelse af CEO Ron Dennis, ud og undskylder behandlingen af Jenson Button. Således erkender bossen, at McLaren for lang tid siden burde have informeret Button om, hvorvidt man ønsker at forlænge eller annullere kontrakten med dern 35-årige kører.

Ron Dennis indrømmer dårlig behandling af Button.
Copyright Allan Haslund


I forlængelse af de seneste ugers spekulationer om kontraktforlængelsen forsikrer Dennis derfor nu, at han ønsker at Button fortsætter i 2016.

"Jenson har en to-årig kontrakt," siger CEO’en, som i denne uge har kæmpet med en virus, der har holdt ham ufrivilligt indespærret på et hotelværelse under en forretningsrejse i Tokyo.

"Jeg burde have fjernet enhver tvivl om vores forpligtelse overfor ham tidligere, end jeg gjorde,” indrømmer Dennis. "Jeg talte ikke med ham før torsdag. Det ville have været mere konstruktivt, hvis han havde vidst, at jeg ikke havde til hensigt at benytte vores option til at opsige kontrakten.”

"Men den slags beslutninger er ikke mine og mine alene. De skal godkendes og støttes af aktionærerne, og så meget som jeg hader konsensus, informerede jeg Jenson herom. Jeg kunne have gjort det et par dage tidligere, og hvis jeg havde gjort det, tror jeg ikke, der ville have været et problem nu."

Jenson Button
Copyright McLaren Media


På spørgsmålet om, hvorvidt det nu er givet, at Button bliver hos McLaren, svarede Dennis: "I en situation, som den han befandt sig i – og det gælder hvad enten der er tale om menneskelige eller forretningsmæssige partnerskaber – så skal du vide, om den anden part er interesseret i dig.”

"Jeg fjernede denne tvivl, en tvivl, som ikke er konstruktiv for ham at gå og tumle med."

Dermed er det nu underforstået, at bolden er tilbage på Buttons banehalvdel, og det er nu op til ham at beslutte, om han ønsker at fortsætte hos McLaren eller ej.

McLarens performance på Suzuka under Japans Grand Prix har nok ikke forstærket lysten hos den sympatiske brite, der sluttede på P16 i en, mildt sagt, lammesvag McLaren-racer.

McLaren fejrer 10 år med Johnny Walker, men derudover er der ikke meget at glæde sig over. Her Jenson Button (tv) og Fernando Alonso.
Copyright McLaren Media


"Det var en hård weekend foran hele Honda og alle deres fans,” udtalte Button efter løbet. "Det vil altid være svært, fordi vi ønsker at lykkes foran dem. Vi gør vores bedste, men vores bedste er bare ikke godt nok i øjeblikket.”

”Vi har en masse arbejde foran os, og jeg synes, det er svært for os, fordi vi er så vant til at kæmpe med oppe foran.”

"Men lige nu er det ikke som at kæmpe. Det er ligesom en samuraikriger uden rustning og sværd. Det er meget svært," erkendte Button.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Japans GP: Hot or Not McLaren bekræfter Button »