McLaren: Plads til Kevin i 2016

Mediernes konstante fokus på McLarens kører-setup i 2016 har nu fået teamchefen til at melde ud, at der arbejdes hårdt på at finde plads til Kevin Magnussen i 2016. Men det kommer ikke nødvendigvis til at gå ud over Jenson Button, siger han.

Kevin Magnussen . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 5/9 2015 klokken 00:09

McLaren har et problem – et positivt af slagsen, vel at mærke – som går på, at man har to eks-verdensmestre i stalden, Jenson Button og Fernando Alonso, en FR3.5 verdensmester i skikkelse af Kevin Magnussen som test- og reservekører, samt yderligere en testkører, den i GP2 øjeblikkeligt dominerende (og utvivlsomt kommende GP2-verdensmester) Stoffel Vandoorne.

Hvad gør en teamchef ved det problem?

I forbindelse med weekendens grand prix på Monza har McLarens teamchef, Eric Boullier, i dag løftet lidt af sløret for planen, idet han udtaler, at teamet ”har intentioner” om at beholde Button, trods mange skriverier om det modsatte, jf. en meget omtalt option i eksverdensmesterens kontrakt.

Kevin Magnussen op til Australiens GP 2015
Copyright McLaren Media


McLaren har også indgået en flerårig kontrakt med Alonso, og dertil kommer, at teamet, stadig ifølge Boullier, ikke har planer om at sige farvel til Button til fordel for en af teamets talentfulde, førnævnte unge reservekørere.

”Så vidt vi ved, har McLaren kun to biler, kun to sæder samt to verdensmestre, som vi har planer om at beholde indtil videre,” udtaler teamchefen.

Men samtidig erkender Boullier også, at det vil kræve en solid indsats at få placeret Vandoorne og Magnussen i andre teams.

"Vi forventer, at alle fire kommer til at køre race (i 2016, red.)," udtalte Boullier. "Det er et luksusproblem at have fire gode kørere.”

Vandoorne tester for McLaren.
Copyright McLaren Media


"Kevin og Stoffel er rigtig gode kørere. Vi forventer, at begge to kommer til at køre i Formel 1, og hvis vi (hos McLaren, red.) ikke kan tilpasse os eller imødekomme deres ønsker, vil vi gøre vores bedste for at sikre, at de kommer til at køre til næste år."

I den forbindelse har der været talt meget om mulighederne for at McLaren skaber et såkaldt B-team med Honda-motorer, men det blev for et par dage siden delvist, dog lidt kryptisk, afvist af Boullier.

”Det vil kun ske, hvis det ikke distraherer os… og jeg er ikke sikker på, at vi er parate til at betale prisen for at have forstyrrelser af den slags inden for Honda ved at skulle fokusere på det (B-teamet, red.),” udtalte teamchefen.

Kevin Magnussen testede for McLaren den 28. februar 2015 som erstatning for Fernando Alonso
Copyright McLaren Media


”Vi må balancere tingene. Vi må se, hvad tiden bringer. Vi tænker, vi taler og vi brainstormer.”

Samtidig understregede Boullier, at man vil gøre alt, hvad der er muligt for at hjælpe Magnussen og Vandoorne til et sæde.

”Det er et positivt problem – men også et vanskelligt.”

”Vi vil gøre vores bedste for dem… og så kan jeg ikke kommentere mere på det, for jeg ønsker ikke at skabe forkerte, dårlige eller urigtige spekulationer.”

”Vi er glade for situationen, som den er i dag,” sluttede McLaren-chefen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton modstander af Red Bull samarbejde Italiens GP: 3. frie træning. Hamilton igen igen. »