Belgiens GP: 3. frie træning. Hamilton hurtigst

Den sidste frie træning forud for kvalifikationen til det belgiske Grand Prix lover godt forud for kvalifikationen. Mercedes er fortsat hurtigst, men det ser ud til at blive tæt.

Malaysia GP 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 22/8 2015 klokken 10:08

De første 2 træninger forud for det belgiske Grand Prix har antydet, at styrkeforholdet i feltet måske er ved at ændre sig. Red Bull ser ud til at have fundet en del ekstra fart i deres racere henover sommerpausen, og måske er Mercedes ikke længere helt så suveræne, som de tidligere har været?

Den sidste frie træning foregik i tørvejr, solskin og ca. 18 graders varme.

Eau Rouge
Copyright Williams F1


Sessionens første kvarter bød på en skøn blanding af Red Bull, Ferrari og Force India på de forreste pladser, mens de 2 Mercedes kørere var reduceret til 4. og 6. pladsen.
Ikke overraskende var alle biler på dette tidspunkt ude på det hårde af weekendens 2 dæktyper.

Efter 20 minutter har Hamilton og Rosberg sat sig på de 2 øverste pladser, men tidsforskellen ned til Ricciardo på P3 er til at overskue, så der er fortsat håb om et mere jævnbyrdigt felt i 2. halvdel af sæsonen.

Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Photofiles<

Først midtvejs i sessionen får vi Williams på banen, mens vi endnu ikke har set skyggen af de 2 McLaren racere. Har Alonso og Button problemer med deres nye Power Units fra Honda, eller sparer de bare på materiellet?

Efter en god halv time vælger både Red Bull og Toro Rosso at køre ud på de bløde dæk, og det kn aflæses på tiderne med det samme. Ricciardo topper foran Kvyat, mens Verstappen er på P3.
Alle andre teams er fortsat på de hårde dæk, og her er Vettel i Ferrari hurtigste mand. Tyskerens tid er ca. 0,5 sekund langsommere end Ricciardos.

Sebastian Vettel
Copyright Ferrari Media


Med 20 minutter igen af sessionen mangler vi fortsat at se Fernando Alonso på banen. Jenson Button har nu været ud og lufte sin racer, men tiderne er alt andet end imponerende. Button er godt 3 sekunder efter de bedste.

Mod slutningen af sessionen kommer de bløde dæk på hos de fleste teams, og det medfører helt naturligt, at tiderne rasler ned. Først kommer Rosberg, derefter Hamilton, og så er situationen i front pludselig den sædvanlige. Hamilton er ca. 0,5 sekund hurtigere end Rosberg, som igen er 0,4 sekund foran Ricciardo.

Lewis Hamilton
Copyright Daimler Benz


Med 6 minutter igen overtager Sebastian Vettel P3 fra Daniel Ricciardo, og Räikkönen følger trop og sætter sig på P4.

På P5 finder vi noget overraskende Sergio Perez i Force India, mens Williams overrasker negativt ved blot at ligge på P9 og 10.

Fernando Alonso nåede aldrig ud af garagen, og det forlyder, at årsagen skal findes i problemer med racerens udstødningssystem.

Hamilton på toppen - skal den forsvarende verdensmester også tage pole position om 2 timer?

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pirelli: Ikke skyld i Rosberg uheld Belgiens GP: Kvalifikationen live. Hamilton tager »