Holdene vil have længere pause

I 2016 er sommerpausen kortet ned til to uger i stedet for tre. Det vil holdene have lavet om.

Ungarns GP 2015 . Copyright Getty Images for Shell

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 30/7 2015 klokken 17:07

Næste års Formel 1 sæson kommer som bekendt til at indeholde 21 løb, medmindre nogle af de planlagte Grand Prixer bliver aflyst. Ud over det starter sæsonen omkring fjorten dage senere end normalt, og det betyder, at sommerpausen bliver forkortet fra tre til to uger. Men det vil holdene nu have lavet om.

Claire Williams og Jean Todt
Copyright Williams F1 Team


Flere teamchefer, herunder Christian Horner, Eric Boullier og Claire Williams, har ytret deres bekymring omkring den kortere sommerpause.

”Jeg mener, sommerpausen er meget vigtig. Folk der arbejder i Formel 1 har et rigtig stramt program, så de har brug for den pause,” udtaler Horner.

”Vi er nødt til at have den sommerpause, det skylder vi vores ansatte,” lyder det fra McLarens Eric Boullier.

”De to uger vi har nu, hvor det hele er lukket ned, betyder alt for vores ansatte. De har fri og kan være sammen med familien. Det kan de ikke så meget i hverdagen,” supplerer Claire Williams.

Mark Webber Belgiens GP 2013
Copyright Red Bull Media


Det der er hele problemet, er at med en uges kortere sommerpause, så er den periode hvor fabrikkerne skal være helt lukket ned også gjort kortere. Holdene har sendt en anmodning til Bernie Ecclestone om at få gjort pausen længere. Så må vi se om det hjælper.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hockenheim på discount Max går online »