Pirelli vil mere

Tidligere på måneden kunne vi annoncere, at Michelin gerne vil byde på at blive Formel 1 dækleverandør igen, men kun hvis dækkene rykker ind i det nye år tusinde og over på 18” fælge. Den nuværende leverandør Pirelli vil imidlertid endnu mere.

Pirelli dæk . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/6 2015 klokken 09:06

Pirelli har kontrakt med FIA om at være ene-leverandør til Formel 1 til og med 2016, en kontrakt italienerne gerne vil forlænge.

Michelin er gennem et stykke tid kommet med udtalelser om, at Pirelli ikke gør det godt nok, og at FIAs regler omkring dæk er alt for gammeldags.

Det har fået Michelin til at melde sig ind i kampen om at levere dæk til Formel 1, når der skal bydes ind på det igen op til 2017 sæsonen.

Michelin har imidlertid udtalt, at de kun vil byde på leverancen, hvis der sker noget drastisk omkring reglementet, der lige nu kun tillader 13” fælge med dæk i fuld profil.

fvf
Formula E viser vejen med større hjul


Michelin foreslår, at Formel 1 kommer over på 18” fælge med lavprofil dæk, så de kommer tættere på det, vi ser på almindelige gadebiler.

Nu melder Pirelli sig så ind i den indledende snak omkring dækkenes fremtid ved at sige, at de også er med på ideen omkring de større hjul, men hvorfor skal man nøjes med 18”?

”Pirelli vil have rigtig store hjul. 20” eller mere,” udtalte Pirellis motorsportschef Paul Hembery.

”Det er vigtigt, at Formel 1 tager et stort spring og ikke bare bliver fikseret på 18” hjul,” tilføjede han.

Selvom der er lang tid til 2017, så bliver der helt sikkert fremlagt flere bud på, hvordan det kan blive i løbet af relativt kort tid.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Folk tager fejl af Massa Ricciardo til Ferrari? »