Bahrains GP: Hot or Not

Traditionen tro tager vi her dagen derpå et kritisk og lidt skævt look på det nyligt overståede Grand Prix. Velkommen til Hot or Not.

Kimi Raikkonen . Copyright Ferrari Media

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 20/4 2015 klokken 23:04

Vi har fået overstået årets fjerde Grand Prix, og vi begynder så småt at kunne tegne os et billede af styrkeforholdet i feltet.

Det ændrer dog ikke på, at vi ind imellem bliver overraskede, negativt eller positivt, eller slet og ret dybt imponerede eller direkte skuffede over indsatsen fra et team eller en enkelt kører.

I denne artikel tager undertegnede temperaturen på feltet lige nu, hvor Bahrains Grand Prix er den aktuelle målestok, og vi skal som altid understrege, at de holdninger, som kommer til udtryk her ikke er retvisende for den generelle holdning på redaktionen. Der er tale om en 100% subjektiv vurdering, som kun undertegnede kan holdes ansvarlig for.

Giv endelig din mening til kende, hvis du synes, nedenstående er helt i skoven.


Hot top 3

1) Lewis Hamilton. Ja ja, den er næsten for nem - men det er altså svært at komme uden om den forsvarende verdensmester, når han leverer på så højt et niveau, som han gjorde igen i denne weekend. Pole position og føring fra start til mål er svært at hamle op med, og Hamilton får det endda til at se nemt ud. Han signalerer bare masser af overskud, og man sidder tilbage med indtrykket af, at han faktisk kan køre endnu stærkere, hvis der er behov for det.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG



2) Kimi Räikkönen. The Iceman leverede for andet løb i træk en særdeles solid indsats, som bare afføder respekt. Efter de første 2 løb i sæsonen, hvor Vettel var den hurtigste af de 2 Ferrari kørere, opstod der hurtigt spekulationer om, at Kimi ikke kunne stå for presset, og at han nu ville blive sat på plads af Vettel, men den kritik har finnen nu manet i jorden med manér.
En rigtig flot indsats i Kina blev fulgt op af en endnu flottere i Bahrain, og Räikkönen melder sig nu for alvor ind i kampen om VM.

Kimi Räikkönen
Copyright Ferrari Media



3) Den øgede spænding i fronten af feltet. Allerede efter sæsonåbneren i Melbourne meldte mange fans og mere eller mindre kompetente eksperter ud, at 2015 ville blive endnu en walk over for Mercedes, men alt tyder heldigvis på, at de tog grueligt fejl.
Ferrari har taget et massivt spring fremad, og Williams ser heller ikke ud til at mangle meget. Alt tyder på, at Mercedes om ikke andet får lov til at kæmpe betydeligt hårdere for deres sejre i år, end tilfældet var i 2014, og det er vi rigtig mange, som er glade for. Det er godt for sporten på alle tænkelige parametre.

Første sving, Kinas GP 2015
Copyright Mercedes AMG



Not top 3

1)McLaren. Selvom Fernando Alonso formåede at fuldføre løbet i Bahrain, og det endda næsten i pointene, så er det fortsat beskæmmende at følge McLarens problemer. Jenson Button havde massive problemer gennem træningerne, og i kvalifikationen gik det helt galt. Button fik aldrig sat en tid, og han kom slet ikke til start søndag. Der kan skrives mangt og meget om den avancerede teknik, som gemmer sig under det cromfarvede motorcover, men det ændrer ikke på, at det er langt under middel for et team med så enorme ressourcer til rådighed. Det må kunne gøres bedre.

Alonso foran Button
Copyright McLaren Media



2) Toro Rosso. Efter en stærk indsats i sæsonens 2 første løb er det gået ned af bakke for Toro Rosso. Både Max Verstappen og Carlos Sainz Jr. imponerede fra starten af sæsonen, men de har begge mistet deres momentum i de seneste løb. I Kina formåede ingen af dem at komme i pointene, og i Bahrain måtte de begge køre i garage før tiden. Ikke godt nok for et hold med ambitioner og 2 kørere, som begge er udråbt til kommende superstjerner.

Max Verstappen og Carlos Sainz
Copyright Getty Images/Toro Rosso



3) Pastor Maldonado. En af sidste års hyppigste gæster på Not-listen gør sin entre igen i 2015. Pastor Maldonado gør bare ikke nogen imponerende figur bag rattet på sin Lotus. For andet løb i træk henter teamkammeraten Grosjean en 7. plads og nogle solide point til teamet, og imens triller Maldonado rundt nede omkring 14.-15. pladsen. Det er og bliver desværre et helt indlysende eksempel på, hvad penge kan købe i Formel 1 - der er så mange store, indlysende talenter, som uden tvivl kunne gøre det bedre, hvis de fik chancen, men det er bare svært at hamle op med de mange, mange millioner, som Maldonado smider på bordet hos Lotus.
Ja, det er den samme klagesang om betalingskørere om og om igen, men jeg vil have lov at være skuffet og ærgerlig, for jeg synes ikke, det er ok.
Talent bør komme før penge.

Pastor Maldonado
Copyright Lotus F1





/jh

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bahrains GP, løbsresumé: Hamilton vinder Vettel: Fokusset ligger på Mercedes »