Abu Dhabis GP: Vejrudsigten

Sol, sol, sol og en hulens masse varme, ja feltet kan i hvert fald ikke klage over det vejr der venter dem i Abu Dhabi.

Jenson Button Abu Dhabis GP 2012 . Copyright McLaren Group

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 20/11 2016 klokken 22:11

Årets sidste Formel 1-Grand Prix bliver kørt i Abu Dhabi i den kommende weekend, hvilket med andre ord betyder at Yas Marina-banen kommer til at være en direkte slagmark. På søndag skal det sidste slag i kampen om den individuelle VM-titel 2016 afgøres og det bliver mellem de to evige kamphaner Nico Rosberg og Lewis Hamilton. Tyskeren fører mesterskabet lige nu og han kan sikre sig titlen, hvis han slutter på podiet. Det håber Lewis Hamilton sikkert ikke han gør, så han ville nok gerne have haft lidt hjælp for vejret, men det får han ikke umiddelbart.

Vejret skulle nemlig blive ganske godt hele weekenden, så den forsvarende verdensmester får ikke hjælp af regn osv. som han ellers er ret god til at udnytte. Fredag skulle der godt nok komme skyer på himlen, men risikoen for regn er på 0% og temperaturen skulle ligge på omkring 28 grader, hvilket må siges at være ganske nydeligt.

Lørdag er skyerne væk, så her er der endnu en gang 0% risiko for regn, mens temperaturen endnu en gang kommer til at ligge omkring de der 28 grader. Dermed ser det ud til at kvalifikationen kommer til at forløbe uden risiko for at vejret, kommer til at blande sig i kampen om hvem af de to sølvpile der skal starte på pole position.

Søndag er på mange måder afgørelsens time, så det er den dag at Hamilton nok gerne ville have haft lidt hjælp fra oven. Det kommer dog ikke til at ske, hvilket man nok også skal tro på mirakler for at have troet på. Risikoen for regn ligger endnu en gang på 0% og temperaturen ligger endnu en gang omkring de 28 grader. De høje temperaturer kan så få en betydning på bilernes motorer, men det ville være ærgerligt, hvis den store kamp skal ødelægges af en overophedet motor i det sidste løb.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brasiliens GP: Vejrudsigten Australiens GP: Vejrudsigten »