Aserbajdsjan GP: Vejrudsigten

Lige pt. er Formel 1-feltet i det kolde Canada, men i næste weekend kan de glæde sig til en masse varme i Aserbajdsjan.

Kunstnerisk fremstilling af banen i Baku . Copyright FIA Images

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 12/6 2016 klokken 19:06

I denne weekend har Formel 1-feltet bøvlet med en masse blandet vejr, hvor det har regnet og været koldt det ene øjeblik, mens det har været godt vejr og forholdsvis varmt i det andet øjeblik. I næste weekend skal feltet videre til Aserbajdsjan og her kan Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Max Verstappen, Sebastian Vettel og de andre se frem til dejlig varme temperaturer, hvis ellers prognoserne holder.

Fredag skulle det nemlig blive hele 29 grader, men dog med en lille bitte smule skyer på himlen. Det er dog ikke nogle skyer som giver regn, fordi risikoen for regn er helt nede på 0%, så den kan ikke være lavere kan man sige.

Lørdag skulle blive weekendens varmeste dag, her skulle der nemlig blive 33 grader varmt om dagen, mens der skulle være 22 grader omkring Baku om natten. Risikoen for regn er endnu en gang nede på 0%.

Om søndagen skulle dag temperaturen blive lige så høj som om lørdagen, nemlig de der 33 grader varmt. Temperaturen om natten skulle dog "kun" være på 21 grader, hvilket forklare, hvorfor jeg lige har påstået at lørdag skulle blive den varmeste dag. Lørdag og søndag har i øvrigt også den ting til fælles, at der ikke skulle være så meget som en sky på himlen.

Nu er der som altid kun tale om prognoser, men skulle det holde stik med alt den varme, så kan det måske få betydning for udfaldet af løbet og kvalifikationen. Et team som Ferrari har tidligere vist sig at være rigtig gode når det er varmt, spørgsmålet er bare om løbet i Baku bliver varmt nok til at give en fordel.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Canadas GP: Vejrudsigten Østrigs GP: Vejrudsigten »