McLaren udnyttede systemet

I Belgien fik McLaren tildelt mere end 100 strafplaceringer, hvilket efter de seneste regler maksimalt kunne sende dem ned bagest i feltet. Det var en bevidst udnyttelse af de mere lempelige regler for straffe, som FIA netop har indført.

Boullier . Copyright Allan Haslund

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 28/8 2015 klokken 12:08

FIA ønsker, at Formel 1 igen bliver mere seværdigt, og at alle Formel 1 holdene fra løb til løb vil have samme udgangspunkt.

Med den baggrund valgte FIA at indføre en ny regel, hvor et enkelt hold eller en enkelt kører ikke kan straffes ind i det næste Formel 1 Grand Prix, som det ellers tidligere var tilfældet.

Den regel valgte McLaren at udnytte, da holdet kom til Belgien med friske motorer.

Skift af en komplet motor, inklusiv gearkasse, den elektriske motor, turbo og lade-enheder udløser en straf på 25 placeringer, hvilket sender bilen ned bagest i feltet.

McLaren valgte så at skifte motorer og andre komponenter flere gange i løbet af weekenden, for på den måde at få ”friske” motorer på lager til den resterende del af sæsonen, og alligevel kun starte sidst, som de skulle under alle omstændigheder.

Det er helt klart en udnyttelse af den nye regel, som på ingen måde var tiltænkt af FIA, da de indførte reglen.

McLaren vil ikke blive straffet yderligere for deres kreativitet, men vi kan nok godt forvente, at FIA ændrer på reglerne, så det ikke kan gentages.

McLarens måde af udnytte en fornuftig regel på er absolut ikke godkendt, hverken af publikum eller de andre hold, men det er smart tænkt.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dempsey vil lave F1 serie Honda: Døm ikke motoren endnu »