Kinas GP: 1. frie træning - Stroll hurtigst

På grund af sprintformatet denne weekend, så køres der kun én fri træning inden kvalifikationen senere i dag. Den blev travl og bestemt ikke kedelig. Til sidst var det Lance Stroll som satte sin Aston Martin forrest, foran Piastri og Verstappen.

Lance Stroll . Copyright Aston Martin

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 19/4 2024 klokken 08:04

Som beskrevet i BMF1.dks optakt, så har der været fem års pause siden at Formel 1 feltet sidst har været i Kina. Dermed har alle teams samme udgangspunkt for at sætte raceren op fra bunden af, da data fra seneste løb i 2019 ikke kan bruges i de nuværende racere.

Løbet i 2019 var i øvrigt en dobbelt-sejr til Mercedes med Hamilton foran Bottas.

Weekenden er tilmed en sprint-weekend, hvilket betyder at holdene er nødt til at bruge denne første træning til at teste opsætning til den kommende sprint-kvalifikation i eftermiddag. Der er ikke andre træninger i weekenden.

Stroll timede perfekt

Lance Stroll formåede at sætte hurtigste tid med en næsten fejlfri omgang i den sidste del af træningen. Teamkammeraten Alonso, fik ikke sat en ordentlig omgang sammen og slutter i den tunge ende på P19.

Brand i græsset

Undervejs måtte træningen afbrydes da der var gået ild i græsset ved sving 7 på Shanghai banen. Noget usædvanligt, men alle racerne måtte tilbage i garagen mens det røde flag kom ud.

Kinas Grand Prix 2019. Feltet kører afsted på første omgang og i baggrunden overhaler Kevin Magnussen Romain GrosjeanKinas Grand Prix 2019. Feltet kører afsted på første omgang og i baggrunden overhaler Kevin Magnussen Romain Grosjean
Copyright Renault F1


I morgen, lørdag, køres der sprint-løb. Senere køres så den almindelige kvalifikation hvor startrækkefølgen til søndagens løb skal bestemmes.

Søndag formiddag (dansk tid) køres det almindelige Formel 1 løb.

Sessionsresultat

Bemærk! Det angivne dæk viser hvilken compound som køreren har sat den pågældende tid på.

P. Kører Team Dæk Tid Omg

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kinas GP: løbsoptakt