De afgørende øjeblikke mellem Hamilton og Verstappen i 2021 - del 1

BMF1-redaktionen kigger tilbage på en dramatisk titelkamp mellem de to kamphaner Hamilton og Verstappen.

Hamilton (tv) hilser på Verstappen efter sejren i Portugals GP 2021. . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 29/12 2021 klokken 19:12

Bahrain

Det startede godt ud for Verstappen og Red Bull i Bahrain, hvor hollænderen tog en flot pole position med små fire tiendedele ned til Hamilton på andenpladsen.

Løbet startede også godt for Verstappen, hvor han førte løbet i første stint. Men så valgte Mercedes at pitte Hamilton allerede på omgang 13.

Mercedes’ undercut virkede så Red Bull valgte at forlænge deres første stint med fem omgange yderligere, så de pittede på omgang 18. Det gav dem en fordel med dækkene, hvor hollænderen havde fået medium-dækket på. I modsætning til Hamilton, som skiftede til hard-dækket.

Verstappen var derfor syv sekunder bag Hamilton efter første pitstopsrunde. Red Bull-køreren fik dog afstanden ned til to sekunder inden Mercedes igen valgte at pitte Hamilton på omgang 28 for hard-dækket.

Red Bull reagerede først med Verstappen på omgang 40, hvor de valgte at skifte til hard-dækket. Verstappens dæk var dermed 12 omgange yngre end titelkonkurrentens. Dog var Hollænderen otte sekunder bag Hamilton med 16 omgange tilbage.

På omgang 53 lykkedes det Red Bull-køreren at overhale Hamilton i sving 4. Men desværre for den unge racerkører viste det sig, at han overhalede Hamilton mens han var af banen. Derfor var han nødt til at give positionen tilbage på samme omgang i sving 11.

Verstappen formåede aldrig at komme med et nyt overhalingsforsøg på Hamilton. Dermed sikrede den syvdobbelte verdensmester sig en vigtig sejr i Bahrain.

Red Bull og Verstappen skuffede med ikke at vinde løbet, selvom de tog pole og førte løbet i første stint. Mercedes leverede en god strategi til Hamilton, som han så udførte nærmest til perfektion.

Red Bulls strategi var ikke dårlig. Den gav trods alt Verstappen muligheden for at vinde til sidst, men det var et løb de ikke skulle have tabt. Så noget gjorde de forkert. Dog kan det også siges, at Verstappen missede muligheden for at overhale Hamilton, som han nok skulle have gjort. Hvis mesterskabet var gået til Hamilton var det et af de afgørende løb i hans "VM-sejr".

Lewis Hamilton vinder foran Max Verstappen. Bahrains GP 2021.Lewis Hamilton vinder foran Max Verstappen. Bahrains GP 2021.
Copyright Mercedes AMG


Imola

Emilia Romagnas Grand Prix 2021. Pressekonference efter kvalifikationenEmilia Romagnas Grand Prix 2021. Pressekonference efter kvalifikationen
Copyright Red Bull Contentpool


Imola lagde igen i 2021 asfalt til Formel 1-feltet. Allerede i kvalifikationen lavede Verstappen en fejl på den udfordrende bane, hvor han kom for langt ud i sving 2, som kostede hollænderen pole position til Hamilton. Perez formåede også at udkvalificere Verstappen for første og sidste gang i 2021.

De røde lys slukkede på den våde Imola-bane, og Verstappen fik en flyvende start, hvor han hurtigt kom forbi Perez og Hamilton på vej mod sving 1.

Red Bull-køreren havde inderbanen ind til sving 1, men Hamilton prøvede alligevel lidt optimistisk at overhale Verstappen på yderbanen. Desværre for briten blev han kørt af banen, hvor Mercedes-bilen raslede over de gule pølsekerbs.

Verstappen havde en solid føring på den våde bane, hvor afstanden mellem de to var oppe helt oppe på fem sekunder, men i takt med at banen blev tørrere og tørrere, lykkedes det briten at nedsætte afstanden til 1,9 sekunder.

Red Bull trak Verstappen i pit på omgang 27, hvor de tog medium-dækket i brug. Hamilton pittede omgangen efter. Hamiltons pitstop tog dog fire sekunder, så englænderen tabte lidt til Verstappen i pitstoppet. Hamilton var derfor lige pludselig næsten seks sekunder bagefter Verstappen.

På omgang 31 lavede Mercedes-køreren en fejl, hvor han pressede bilen til det yderste og i håbet om at komme tættere på Verstappen overhalede den syvdobbelte verdensmester Russell med en omgang. I momentet han overhalede, kørte han i det våde spor, og englænderen endte derfor ude i gruset.

Hamilton spenderede næsten et minut i gruset. Samtidig med, at briten kom tilbage på racerbanen, var hans teamkollega Bottas involveret i et kæmpe crash på omgang 32 sammen med Russell. Det røde flag blev viftet som resultat af ulykken. Det betyder, at alle biler skal vende tilbage til pitten.

Den syvdobbelte verdensmester lå derfor helt nede på syvendepladsen, men til Hamiltons held er feltet samlet helt op igen. Under det røde flag får holdene også mulighed for at skifte frontvinge og dæk, og det gjorde de hos Mercedes.

Hamilton formåede derefter at køre sig op på andenpladsen og på den måde reddede det røde flag hans pointhøst i Imola.

Hvis det røde flag ikke var blevet viftet ville Hamilton højst sandsynligt ikke have sluttet på andenpladsen.

Portugals Grand Prix

Hamilton passerer Verstappen. Portugals GP 2021Hamilton passerer Verstappen. Portugals GP 2021
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


Tredje løb i F1-sæsonen endte med en Hamilton-sejr i Portugal. Dog så det længe ud som om, at det ville blive en Mercedes 1-2, men Red Bull lykkedes med deres undercut.

Bottas var lige kommet ud af pitten, hvorfor hans dæk var kolde og finnen lavede derfor en fejl i sving 3, som betød, at Verstappen kom tættere på ham. Red Bull-køreren udnyttede muligheden og satte overhalingen på plads ind til sving 5.

Senere i løbet prøvede Verstappen også på at sætte hurtigste omgang, (som giver et ekstra point), men i processen overholdte Verstappen ikke banebegrænsningerne i sving 14. Det kostede hollænderen et ekstra point, som i princippet kunne have været et afgørende pointtab i denne tætte VM-kamp.

Efter de første tre løb havde Hamilton scoret 69 point i mod Verstappens 61.OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er forholdsvis ny på BMF1, og han har set Formel 1 siden 2005, så det er det meste af hans liv.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lige kamp hos Ferrari De afgørende øjeblikke mellem Hamilton og Versta »