Dagens kører: Charles Leclerc

Op til sæsonstarten i Australien, vil vi gennemgå alle kørere i feltet så du er 100% klar til at se dem alle give gas i Albert Park den 15. marts. Vi starter vores serie med Charles Leclerc fra Ferrari.

Japans Grand Prix 2019 . Copyright Ferrari

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 23/2 2020 klokken 11:02

Denne artikel er en del af BMF1s optakt til 2020 sæsonen. Vi har brugt vinterpausen til at opdatere og aktualisere alle vores kører- og team-sider og i slut-februar og frem til løbet i Australien, vil vi gennemgå dem alle én for én i denne serie

Charles Leclerc er fra selveste Monaco og startede sin Formel 1 karriere som test- og udviklingskører for Ferrari, samt Haas F1. Hans Formel 1 debut var derfor i en fri træning for Haas på Silverstone i 2016.

Charles Leclerc har hele tiden været en del af Ferraris talentprogram, Ferrari Driver Academy.

I 2016 kørte Leclerc GP3 (Som i dag hedder Formel 3, red.) og vandt flere sejre og mesterskabet.
Året efter skiftede han til Formel 2 og i december 2017 blev det annonceret at han ville køre for Alfa Romeo Racing sammen med svenske Marcus Ericsson.

2018-sæsonen blev Leclercs gennembrud, hvor han dominerede den erfarne svensker gennem hele sæsonen og efter bare én sæson i Formel 1, fik han et sæde hos top-teamet Ferrari, og byttede dermed plads med Kimi Raikkonen, der skiftede til Alfa Romeo.

I 2019 fik Charles Leclerc sin første sejr i Formel 1 og sluttede som nummer 4 i VM. I december 2019 blev det annonceret at Charles Leclerc har forlænget sin kontrakt med Ferrari til udgangen af 2024.

Se alle vores statistikker, samt en opdateret formkurve for Charles Leclerc her: Charles Leclerc kørerside på BMF1

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Binotto: Vi er bagud Dagens kører: Sebastian Vettel »