Canadas GP: Løbsresumé

Canadas Grand Prix 2018 . Copyright Ferrari

Sebastian Vettel vandt Canadas Formel 1 Grand prix og overtog samtidig den samlede første plads i kampen om verdensmesterskabet. Hamilton sluttede som nummer 5 mens Kevin Magnussen havde en skidt weekend.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/6 klokken 22:06

De mange nye opdateringer til HAAS, så ikke ud til at virke, eller også forstod de ikke at sætte racerne op med de mange nye komponenter.
Romain Grosjean sluttede som nummer 12 og Kevin Magnussen som nummer 13.

Sebastian Vettel satte sin Ferrari på pole, en placering han på intet tidspunkt gav fra sig. En hel suveræn indsats af den hurtige tysker, der med sejren overtager føreringen i kampen om verdensmesterskabet med et enkelt point.

Lewis Hamilton var tæt på at miste endnu mere, da Kimi Räikkönen på et tidspunkt så ud til at kunne overhale ham. Men mod slutningen af løbet, kunne Ferrarien ikke følge med Mercedesen, der tilmed var tæt på at gå forbi Daniel Ricciardo i Red Bull.

Ricciardo forsvarede sig flot overfor Hamilton og endte med at sætte dagens hurtigste tid. I den anden Red Bull, var Max Verstappen godt kørende, i et løb hvor han undgik kontakt med en anden kører, for første gang i denne sæson.

Verstappen kom meget tæt på Valteri Bottas i Mercedes, på de sidste omgange, men Bottas holdt andenpladsen hjem, hvilket betød at han rykkede op som nummer 3 i verdensmesterskabs-kampen.

Løbet startede med et brag, da den lokale Willliams kører, Lance Stroll, ramlede ud i Toro Rosso kører Brendon Hartley, der havde fundet en hurtigere vej gennem de første sving og var på siden af canadieren.
Et ret voldsomt uheld, der heldigvis kun involverede de to.

Hos Alfa Romeo Sauber, var der igen stor glæde, da Charles Leclerc sikrede sig og holdet endnu et point, da han sluttede som nummer 10. En placering han virkelig kæmpede for.

En af dem Leclerc længe kæmpede med, var Fernando Alonso, der kørte sit løb nummer 300, et løb han desværre ikke formåede at se til ende, da han måtte udgå med en defekt, som vi dog ikke ved mere om.

Sergio Perez, i Force India, var første mand af banen, hvilket var meget tæt på at skabe en større ulykke, da han røg ud på tværs af feltet.
Efter dette, virkede det til at Perez’ racer, ikke var der hvor han ville have den og han endte lige efter Kevin Magnussen, som nummer 14.

Selvom løbet bød på flere spændende nærkampe, er det ikke det som løbet vil blive husket for.
Det store samtaleemne, vil være, at løbet blev flaget af en omgang for tidligt. Altså på omgang nummer 69, frem for 70 som det var planen.
Det betød at løbsresultatet blev dét, der var gældende på omgang 68, da et for tidligt afblæst løb altid får resultatet for en omgang tidligere.

Om 14 dage gælder det Frankrigs Formel 1 Grand Prix, der er tilbage på kalenderen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Canadas GP: Løbet LIVE Det ternede flag i Canada »

Nedtælling

Næste løb: Østrigs Grand Prix
Dato: 1/7 2018 kl 14:10 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Østrigs Grand Prix
Løbsdato:01/7 2018
Bane:Red Bull Ring

Frankrigs Grand Prix
Løbsdato:24/6 2018
Bane:Paul Ricard

Optakt

  Fredag

  Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

  Lørdag

  Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

  Søndag

  Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

  Seneste løb

  Placering Kører Team
  Se hele resultatet


  Tidligere F1 verdensmestre

  År Kører
  2017 Lewis Hamilton
  2016 Nico Rosberg
  2015 Lewis Hamilton
  2014 Lewis Hamilton
  2013 Sebastian Vettel
  2012 Sebastian Vettel
  2011 Sebastian Vettel
  2010 Sebastian Vettel
  2009 Jenson Button
  2008 Lewis Hamilton