Breaking: Ford bekræfter F1-comeback

Den amerikanske motorgigant Ford har netop bekræftet, at fabrikken vender tilbage til Formel 1 i 2026.

Stewart-Ford med HSBC sponsorat . Copyright Ford

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 3/2 2023 klokken 14:02

Efter at have forladt Formel 1 efter 2004-sæsonen melder amerikanske Ford sig nu klar igen til at prøve kræfter med motorsportens mest komplicerede og hypede klasse, Formel 1.

Det meddeler Ford i dag.

Fabrikken oplyser ikke, hvem man skal samarbejde med, men alt peger på Red Bull, der nu har sin egen Honda-supporterede motordivision. Aftalen med den japanske fabrik løber indtil 2026.

Helt tilbage i december kunne bl.a. BMF1 afsløre, at Red Bull og Ford i adskillige måneder havde været i meget seriøse forhandlinger og at samarbejdet ville blive annonceret samtidig med energidrikproducentens lancering af RB19 i New York senere i dag.

Det skal tilføjes, at Red Bul hele tiden har været åben omkring deres ønske om at indgå i et snævert samarbejde med en teknisk partner herunder naturligvis en motorpartner.

I forbindelse med offentliggørelsen udtaler bestyrelsesformand Bill Ford:

"Dette er starten på et spændende nyt kapitel i Fords motorsportshistorie, der begyndte, da min oldefar vandt et løb, som var med til at lancere vores virksomhed."

"Ford vender tilbage til motorsportens vigtigste klasse og gør Fords lange tradition for innovation, bæredygtighed og elektrificering synlig på en af verdens mest synlige scener," lyder det fra bestyrelsesformanden.

Ford har nævnt to nøglefaktorer som årsag til beslutningen om at vende tilbage til F1, og det er dels sportens vækst, især i USA siden Liberty Medias overtagelse, samt ikke mindst den stigende rolle, som elektrificering vil spille i 2026-motorenhederne.

Opdateres...

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Welcome home DR3 Optakt 4. Hvad kan vi forvente i weekenden »