Brawn: Sæsonstart i Europa er "sandsynligt"

F1-direktør, Ross Brawn, har en stor opgave lige nu med at følge COVID-19 udbredelsen og prøve at sammensætte en 2020 kalender. I den seneste udtalelse fra Brawn, fortæller han at 18-19 løb er muligt samt at sæsonstarten sandsynligvis vil ske i Europa.

Ross Brawn og Christian Horner . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 9/4 2020 klokken 09:04

Dermed har han ikke lovet for meget, for p.t. står Frankrigs Grand Prix til at være sæsonens første løb, men dette ligger allerede den 28. juni, hvilket betyder at mange landes grænser fortsat vil være lukkede, så det kan være en udfordring at få teams, kørere og publikum til at komme frem.

"Rejsen for holdene og rejsen for alle de indvolverede kommer til at være et af de store problemer. Men man kunne også sige at når vi er fremme, så er vi ret afgrænsede, lokalt", fortæller Brawn til Sky Sport.

Frankrigs Grand Prix 2018 - Red Bulls Max Verstappen på vej rundt under de frie træninger om fredagenFrankrigs Grand Prix 2018 - Red Bulls Max Verstappen på vej rundt under de frie træninger om fredagen
Copyright Red Bull Contentpool


Brawn foreslår også at de første par løb afholdes uden publikum, fordi det "vil være bedre end slet ikke at køre ræs".


19 løb en mulighed
Officielt er det kun Australiens Grand Prix og Monacos Grand Prix der er aflyst. De resterende 20 løb i den kompakte 2020-kalelender, er enten fortsat på plads eller udskudt.

Kevin Magnussen i tæt trafik i MonacoKevin Magnussen i tæt trafik i Monaco
Copyright Haas F1


Som vi tidligere har skrevet her på BMF1, så foreskriver reglerne at der mindst afvikles 8 løb i sæsonen for at der kan kåres en verdensmester. Ross Brawn afslører nu at hele 19 løb vil være muligt, hvis sæsonen kan komme igang i "begyndelsen af juli".

Det vil sige at starten vil ligge midt i Europa-sæsonen, hvor Østrigs Grand Prix efter planen afvikles den 5. juli. Derefter er der en pause på 14 dage inden Englands Grand Prix, og man kunne godt forestille sig at Frankrigs Grand Prix så flyttes til den mellemliggende weekend den 11-12. juli.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Binotto: Følelserne må ikke løbe af med os Kan corona slå F1-teams ihjel? »