Brawn forsvarer straffen til Vettel

"Der ligger ingen skjulte angendaer bag den tildelte straf til Sebastian Vettel," kom det fra Ross Brawn efter den kontroversielle kendelse, der ultimativt fratog Sebastian Vettel sejren i Canadas Formel 1 Grand Prix.

Ross Brawn . Copyright Mercedes GP

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 11/6 2019 klokken 15:06

Bølgerne er gået højt, efter Sebastian Vettel og Ferrari, fik frataget deres første sejr i år, som følge af en 5 sekunders straf til Vettel, for at være kommet usikkert tilbage på banen, efter en mindre afkørsel.

Men F1's Administrerende Direktør, den tidligere holdejer, Mercedes chef og Ferrari chef, briten Ross Brawn, afviser enhver beskyldning om, at de ønskede at favoritisere Mercedes, med denne kendelse.

"Jeg kan forstå hvordan Vettel føler det nu, og at Ferrari har tænkt sig at appellere dommen," kom det fra Brawn lige efter løbet.

"Jeg ved også, at det er et meget svært job at være steward i sådanne situationer, hvor de skal tage en beslutning der kan være meget afgørende, på meget kort tid."

"Jeg ønsker ikke at komme med min holdning til, om det var den rigtige beslutning eller ej, da jeg ikke kan tillade mig dette fra min position," tilføjede han.

"Jeg siger ikke, at vores system er perfekt. Vi ved at der er mange der heller ikke ser indførslen af VAR i fodbold, som den perfekte løsning."

"Så vi skal arbejde videre med, at finde frem til en løsning, der sikre at vi overholder reglerne."

"En løsning, hvor beslutningen forklares overfor Formel 1 fans der følger med, kan være noget vi skal arbejde med," sluttede han.

Med lidt fortolkning, så er der ingen tvivl om, at Brawn støtter op omkring løbets stewards, men at han samtidig ikke selv ville have straffet Vettel.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Canadas GP Hot or Not Renault rykker »