Australiens GP i fare for aflysning

Corona virussen breder sig og er også kommet til Australien, der er vært for åbningsløbet. Der er nu udtrykt bekymring om løbet skal gennemføres. Lige nu holder banens ledelse vejret.

Australiens Grand Prix 2017 - Løbsbilleder fra McLaren Honda . Copyright McLaren

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 26/2 2020 klokken 08:02

Den lokale sunhedsmyndighed i Victoria, hvor Melbourne ligger, advarer nu banens ledelse om, at de skal være meget varsomme, såfremt de vil gennemføre løbet.

Der er altså endnu ikke nogen der siger, at man ikke må afvikle løbet, hvilket har fået banens ledelse til at holde fast i, at løbet vil blive gennemført.

Andrew Westacott, der er direktør for Australiend Formel 1 Grand Prix, udtaler, at han er klar over at deres skæbne ligger hos de øverste læger i landet, men at de, så længe de ikke får anden besked, planligger at gennemføre løbet.

"Som det er nu, er der meget lav risiko forbundet med at gennemføre løbet, men vi vil acceptere hvad end AGPC melder ud," kom det fra Westacott.

"Vi vil tage mod alle råd vi får fra sunhedsmyndighederne, som vi selvfølgelig vil følge," sluttede han.

Sunhedsmyndighederne er opmærksomme på, at der er lagt mange måneders forberedelse i at sætte et Grand Prix op, hvorfor der også skal virkelig tungtvejende grunde til, at aflyse det.

Som det er nu, er der en meget lille risiko for at virussen vil lukke løbet, men situationen bliver konstant evalueret og man vil ikke udelukke, at det kan ende med en aflysning.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Corona lukker Ferrari ned Dagens kører: Kevin Magnussen »