Aserbajdsjan GP: Hot or not

I går blev der kørt by-ræs i Baku og der var nogle som gjorde det godt og nogen som gjorde det knap så godt. Se hvem der er brænd varme og hvem som er is kolde efter gårsdagens grand prix.

Baku City Circuit . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 20/6 2016 klokken 19:06

Gårsdagen løb i Aserbajdsjan var måske ikke vanvittigt spændende, men nogle gjorde sig trodsalt positivt bemærket, mens andre slap knap så heldigt fra debut løbet i Baku. Her kan I se mit personlige bud på en hot or not klumme og da det er en klumme, skal det naturligvis lige med at det er denne skribents personlige holdning som er på banen. I er naturligvis velkommen til at debattere og komme med jeres egen rangliste nede i kommentarfeltet, det skal bare foregå i en god tone.

Hot top 3

1: Nico Rosberg.

Den tyske Mercedes-kører har ikke rigtigt haft heldet med sig siden han vandt de fire første løb, men lørdag og søndag leverede han noget nær en perfekt præstation. Nico Rosberg formåede på vanvittigvis at lave en "Senna", ved at sætte en vanvittig tid i kvalifikationen, hvor han satte en tid der var meget hurtigere end noget andet der var set hele weekenden. Han fortsatte dominansen under løbet og kørte et fejlfrit løb. Nej han blev ikke presset, men derfor er det flot alligevel.

2: Force India.

Sergio Perez hentede sæsonens anden podieplacering, men det var ikke kun ham som var god i denne weekend, det var hele Force India teamet. De indiske-racere var godt med hele weekenden og havde næsten hele tiden en mand i top fem i alle sessioner. Udover det formåede de i lyn tempo at få mexicanerens racer klar til kvalifikationen, efter at han havde smadret den i den tredje træning. Man kunne så måske sige at Nico Hülkenbergs niendeplads trækker ned, men det mener jeg ikke rigtigt. I min verden er det bitte små detaljer som gør at han ikke klare det lige så godt som Sergio Perez.

3: Kevin Magnussen.

Nej jeg er ikke national patriotisk overhoved og jeg står gerne som den første i kritiker køen, hvis en dansk atlet ikke lever op til det hype medierne skaber, men Kevin Magnussen leverede en solid præstation i Aserbajdsjan. Renault havde været håbløs bagud hele weekenden, ja de havde vel nærmest fået Manor til at ligne et top team. Alligevel lykkedes det Kmag at hente en flot fjortendeplads, en placering som nemt kunne have været en top ti, hvis danskerens dæk havde hold bare et par omgange mere. Så flot arbejde Kevin, det er sådan noget du skal leverer HVER gang.

Not top 3

1: De røde tyre.

Der har været fremgang at spore hos Red Bull Racing over de seneste mange løb, men i Baku var det som om de faldt helt sammen. Deres kørere sluttede som nummer syv og otte og det er bare ikke godt nok når man er startet som nummer to. Man kunne jo se at Daniel Ricciardo havde farten til at følge Nico Rosberg i begyndelse, men efter det gik hans dæk helt af. Dækkene skal naturligvis have noget af skylden, men teamet burde kunne have fundet en måde at få dem til at holde på. Toro Rosso havde også en dårlig weekend, så ikke en god tur til Baku for dem med en de røde tyre på siden.

2: Ting på banen.

Weekendens løb var det første løb nogensinde i Bakus gader og hånden på hjertet, så synes jeg faktisk Aserbajdsjan klarede deres første Formel 1- Grand Prix godt. Jeg har dog lige et kritisk punkt, som der skal gøres noget ved inden næste sæsons løb. De skal have fundet en måde at holde alt det plastik væk fra banen, fordi det træls at se på og det kan ødelægge løbet for kørerne. Som kommentatorerne gjorde opmærksom på, så kan plastikken blive suget ind og sætte sig dumme steder, så bremser eller motoren overopheder og det må ikke ske at en kører får ødelagt løbet på den måde.

3: Hamiltons dækskifte.

Den tredje "not" punkt hænger måske lidt i en tyndtråd, da der kan være gode grunde til at FIA valgte at gøre som de gjorde. Det handler nemlig om situationen, hvor Lewis Hamilton fik lov til at erstatte et dæk som han havde ødelagt under kvalifikationen. Der kan måske være nogle sikkerhedsmæssige grunde til det, men undertegnet tvivler. Det som ville ske var bare at briten fik en meget dårlig start, så han faldt ned bagerst i feltet og måtte i pit for at få nye dæk. På de smalle baner kunne det skabe problemer, men ikke på en bane som den i Baku, som er meget bred visse steder.

Det var mit bud på en hot or not klumme, kom endelig med Jeres bud på en nede i kommentarfeltet, fordi I har sikkert nogle andre emner end jeg har.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aserbajdsjans GP: løbesrésume - Femte sejr til Ros Aserbajdsjan GP: Dagen derpå »