Alpine i hårdt angreb på Piastri

Det bider stadig hårdt i Alpine F1’s selvbevidsthed, at Oscar Piastri fravalgte det franske team til fordel for McLaren.

Oscar Piastri, mens han stadig var test- og reservekører hos Alpine . Copyright Alpine F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/9 2022 klokken 17:09

Sagaen om Oscar Piastris “flugt” fra Alpine F1 til McLaren fortsætter. Således har Laurent Rossi, CEO hos Alpine, udtalt, at Piastris exit fra det franske team altid vil klæbe til den unge kører. Også selv hvis han bliver en succes.

Det sidste kan man kun gisne om, men kombinationen af at blive hypet som den næste store ting i Formel 1, og samtidig være centrum for et særdeles offentligt tovtrækkeri mellem to konstruktørteams, gavner ikke karrieren for en 21-årig ung kører.

Oprindeligt var Piastri test- og reservekører hos Alpine, men da teamet i forsommeren annoncerede, at australieren havde tegnet en formel kontakt med dem som ny makker til Esteban Ocon, nægtede køreren at kende noget til en kontrakt.

Næste samtidig erklærede McLaren, at de havde tegnet kontrakt med det unge håb, hvilket køreren selv bekræftede.

Og så var ånden sluppet ud af flasken!

Oscar PiastriOscar Piastri
Copyright Alpine F1


Piastris kontrakt med Alpine blev forelagt F1s Contract Recognition Board, som afgjorde, at køreren ikke var bundet til Alpine af en kontrakt, som i virkeligheden mere bestod af hensigtserklæringer snarere end egentlige, skriftlige aftaler.

Hele affæren har betydet, at Alpine og flere af deres medarbejdere offentligt har sat spørgsmålstegn den unge australiers personlige karakter og integritet. Selv Mercedes' teamchef, Toto Wolff, har udtalt, at "knægten gør bedst i at vise sig meget hurtig”.

Nu har Alpines CEO, Laurent Rossi, gentaget, at Piastri burde have været taknemmelig for alt, hvad teamet gjorde for ham som testkører. Også selv om det så endda viser sig, at Piastri bliver den næste Michael Schumacher, så vil kontrakthistorien “klæbe til ham for evigt".

"Han ville have kørt for os, når Alonso forlader os (i 2023, red.)," sagde Rossi til tyske Auto Motor und Sport.

"Han voksede op i dette team. Han kender alle i vores team. Vi har vist vores engagement over for ham. Burde han ikke være en smule taknemmelig for det?”

Oscar Piastri tester for Alpine.Oscar Piastri tester for Alpine.
Copyright Alpine F1


Herefter gentager Rossi Toto Wolffs udtalelser og mener ydermere, at der kan sættes spørgsmålstegn ved den unge kørers moral.

“Oscar ville gøre klogt i at være hurtig og levere resultater næste år. Men selvom han bliver den nye Michael Schumacher, vil denne historie klæbe ved ham for evigt.”

"Der er ingen undskyldning for Oscars opførsel," fortsatte Rossi.

“Han har hugget hånden af den, der gav ham mad. Han har leget med os, blot fordi forskellige udkast til kontrakter ikke blev indsendt til tiden.

Rossi kommenterede også på Piastris udtalelser om, at denne hele tiden har følt, at Alpine ikke var oprigtigt interesseret i ham.

"Hvis han siger, at han ikke følte den fulde hengivenhed fra os, undrer jeg mig over, hvorfor vi så tilbød ham alle muligheder for at blive en så komplet Formel 1-kører som muligt?”

Det sidste ord i den sag er næppe sagt. En kendsgerning er dog, at Piastri skal danne makkerpar med Lando Norris hos McLaren fra næste sæson.

Hvorom altid er, så er det nok et godt råd, at australieren gør alt hvad han kan for at vise sig hurtig.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brawn går på pension FIA godkender yderligere 3 Sprintløb i 2023 »